Шоколадний агар
M103 Chocolate Agar Base / Основа шоколадного агару.
Цей агар рекомендують для виділення Neisseria gonorrhoeae при гострих та хронічних гонококових інфекціях.
Доставка
Умови повернення та обміну
Склад:
Інгредієнти |
грам/літр |
Протеозопептон |
20,00 |
Глюкоза |
0,5 |
Хлорид натрію |
5,00 |
Натрію гідрофосфат |
5,00 |
Агар-агар |
15,00 |
Кінцеве значення рН (при 25 °С) 7,3 ± 0,2 |
Приготування:
Розмішати 45,0 гр. порошку у 500 мл дистильованої води. Прокип'ятити для розчинення частинок. Стерилізувати автоклавуванням при 1,1 атм (121 °С) протягом 12-15 хвилин. Остудити до 50 °С та асептично додати таку ж кількість стерильного 2%-го розчину гемоглобіну (добавка FD022). Додати також вміст 1 флакона з дріжджовим аутолізатом (FD027) або вітамінної ростової добавки (FD025), розчинених як зазначено у відповідній настанові. Ретельно перемішати та розлити у відповідний посуд. Якщо потрібне середовище звичайної концентрації, 45,0 гр. розмішують у 1000 мл дистильованої води.